Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τότε και τώρα

Πολλά πράγματα είναι το ίδια. Όμως κάποια άλλαξαν κατά πολύ. Θυμάμε τον πρώτο προσωπικό μου υπολογιστή στην μετά-Amstrad εποχή. Ήταν ένας Huyndai με 4MBytes (προσοχή όχι Giga, Mega) μνήμης και 486SX επεξεργαστή που έκανε ότι μπορούσε να κάνει αφού δεν είχε τον μαθηματικό επεξεργαστή που είχαν τα επόμενα μοντέλα (486DX, Pentium κλπ). Η αναπαραγωγή βίντεο ήταν κάπως προβληματική όχι μόνο λόγο του επεξεργαστή αλλά και επειδή το μοναδικό αφαιρούμενο μέσω του, ήταν το Floppy drive.


Αργότερα βέβαια πρόσθεσα ένα εξωτερικό CD-RW που κόστιζε το 1998 στην Ελλάδα 220χιλιάδες δραχμές (ουκ ολίγα χρήματα). Η οθόνη ήταν ασπρόμαυρη και η διάσταση της, αν θυμάμε καλά, ήταν κοντά στις 10''. Αυτά βέβαια δεν με εμπόδισαν να φτιάξω τα κυκλώματα της σχολής μου με την εφαρμογή CAD που χρησιμοπιούσαμε (εξέλιξη της οποίας βρίσκεται εδώ). Το λειτουργικό του σύστημα ήταν τα Windows 3.1 (πάνω σε MS-DOS)

Ο διπλανός υπολογστής είναι αυτός που έχω αυτή τη στιγμή. Έχει επεξεργαστή Intel® Core™ i5 Processor 2467M (1.60GHz, 3MB L3 Cache) και μνήμη 6GBytes. Σκληρό δίσκο 500Gbytes και συνδέεται με GBit Ethernet, Bluetooth ενώ στο αριστερό μέρος του υπάρχει μια πολύ χρήσιμη USB3 για να μεταφέρω τα αρχεία μου με 5Gbits/s. Φυσικά έχει έξοδο HDMI και όλα τα απαραίτητα για τον ήχο. Όπως τα περισσότερα Ultrabooks (15.1 x 218.9 x 14.9 ~ 17.6mm - 1.39Kg ) κάνει boot σε Windows 7 σε 20''.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου