Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η σημασία των χρωμάτων

Kόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς και του αίματος.Συνδέεται με την ενέργεια, τον πόλεμο, τον κίνδυνο, την αντοχή, τη δύναμη, την αποφασιστικότητα καθώς και το πάθος, την επιθυμία και την αγάπη.
Το κόκκινο είναι ένα πολύ συναισθηματικά έντονο χρώμα . Ενισχύει τον ανθρώπινο μεταβολισμό, αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής και την αρτηριακή πίεση. Έχει ισχυρή προβολή, λόγος για τον οποίο την βλέπουμε στις πινακίδες στοπ, στα φανάρια στον πυροσβεστικό εξοπλισμό.
Το κόκκινο φέρνει το κείμενο και τις εικόνες στο προσκήνιο. Χρησιμοποιήστε το ως ένα χρώμα έμφασης για την τόνωση της ανθρώπους να κάνουν γρήγορες αποφάσεις. Είναι ένα ιδανικό χρώμα για « Αγορά » ή « κάντε κλικ εδώ » κουμπιά και για banners και ιστοσελίδες. Στη διαφήμιση ,
κόκκινο είναι συχνά χρησιμοποιείται για να προκαλέσει ερωτικά συναισθήματα (κόκκινα χείλη , κόκκινα νύχια , κόκκινα φανάρια , « Lady in Red » , κλπ ).
Το κόκκινο είναι ευρέως χρησιμοποιείται για να δείξει τον κίνδυνο (υψηλής τάσης πινακίδες , φανάρια). Αυτό το χρώμα είναι επίσης συνήθως συνδέονται με την ενέργεια



Πορτοκάλι

Το πορτοκαλί συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου και την ευτυχία του κίτρινου. Συνδέεται με τη χαρά, τον ήλιο και αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό, τη γοητεία, την ευτυχία, τη δημιουργικότητα, την αποφασιστικότητα, την έλξη, την επιτυχία, την ενθάρρυνση και τόνωση.
Στο ανθρώπινο μάτι, το πορτοκαλί είναι ένα πολύ καυτό χρώμα, και δίνει την αίσθηση της θερμότητας . Παρ 'όλα αυτά, το πορτοκαλί δεν είναι τόσο επιθετική όπως το κόκκινο.
Το πορτοκαλί αυξάνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, παράγει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα, και διεγείρει την πνευματική δραστηριότητα. Είναι άκρως αποδεκτό μεταξύ των νέων.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου και συνδέεται με τη χαρά, την ευτυχία, την εξυπνάδα και την ενέργεια. Το κίτρινο παραπέμπει σε αύξηση της θερμοκρασίας, προκαλεί ευθυμία, διεγείρει την πνευματική δραστηριότητα, και παράγει την ενέργεια των μυών. Κίτρινο συνδέεται συχνά με την τροφή. Το κίτρινο θεωρείται ως ένα πολύ ανάλαφρο χρώμα, γι 'αυτό δεν συνιστάται η χρήση του σε  ακριβά προϊόντα για τους άνδρες - κανείς δεν θα αγοράσει ένα κίτρινο επαγγελματικό κοστούμι ή ένα κίτρινο Mercedes . 

Πράσινο

Πράσινο είναι το χρώμα της φύσης . Συμβολίζει την ανάπτυξη, την αρμονία, τη φρεσκάδα, και τη γονιμότητα . Πράσινο έχει ισχυρή συναισθηματική αντιστοιχία με ασφάλεια . Το σκούρο πράσινο  επίσης συχνά συνδέεται με το χρήμα.

Το πράσινο έχει μεγάλη θεραπευτική δύναμη . Είναι το πιο ξεκούραστο χρώμα για το ανθρώπινο μάτι. Μπορεί να βελτιώσει την όραση. Το πράσινο δηλώνει τη σταθερότητα και την αντοχή. Μερικές φορές πράσινο υποδηλώνει έλλειψη εμπειρίας. Χρησιμοποιήστε το πράσινο για να δείξετε την ασφάλεια κατά τη διαφήμιση φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων. Το πράσινο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη φύση, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την προώθηση «πράσινων» προϊόντων

Μπλε

Το μπλε είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας . Συχνά συνδέεται με το βάθος και τη σταθερότητα. Συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την πίστη, τη σοφία, την ευφυΐα, την πίστη, την αλήθεια.

Το μπλε θεωρείται επωφελές για το μυαλό και το σώμα. Επιβραδύνει τον ανθρώπινο μεταβολισμό και παράγει μια κατευναστική επίδραση. Το μπλε συνδέεται στενά με την ηρεμία και συμβολίζει την ευσέβεια και την ειλικρίνεια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθαριότητα (φίλτρα καθαρισμού, υγρά καθαρισμού κλπ), με θέματα του αέρα και του ουρανού (αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, κλιματιστικά), με το νερό και τη θάλασσα (θαλάσσια δρομολόγια, μεταλλικό νερό). Σε αντίθεση με τα συναισθηματικά ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, το μπλε συνδέεται με τη συνείδηση ​​και την διάνοια. Επίσης το χρησιμοποιούμε σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (Intel, Microsoft, Samsung κλπ).

Λευκό

Το λευκό συνδέεται με το φως, την καλοσύνη, την αθωότητα, την αγνότητα. Θεωρείται ότι είναι το χρώμα της τελειότητας. Στη διαφήμιση , το λευκό συνδέεται με την δροσιά και την καθαριότητα γιατί είναι το χρώμα του χιονιού . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό να προτείνει την απλότητα σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Το λευκό είναι το κατάλληλο χρώμα για φιλανθρωπικές οργανώσεις. Επίσης το λευκό συνδέεται με τα νοσοκομεία, και την υγεία.

Μαύρο


Το μαύρο συνδέεται με τη δύναμη, την κομψότητα, τυπικότητα, το κύρος τον θάνατο, το κακό και το μυστήριο. Είναι ένα μυστηριώδες χρώμα που συνδέεται με το φόβο και το άγνωστο. Έχει συνήθως μια αρνητική χροιά (μαύρη λίστα, μαύρο χιούμορ). Υποδηλώνει τη δύναμη και την εξουσία. Θεωρείται ότι είναι ένα πολύ επίσημο, κομψό και επιβλητικό χρώμα (μαύρη γραβάτα, μαύρη Mercedes κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου